SGMW Blaricum 2018: Waal en Linge rijders op nummer 1

Tijdens SGMW Blaricum in het eerste weekend van juni lieten de Waal en Linge rijders met maar liefst 6 podium plaatsen van zich spreken.

Johan en Marit de Hoop reden beiden enkelspan pony in klasse L en werden resp. 1 e en 6e van 11 deelnemers in deze rubriek. “De dressuurpunten vielen me een beetje tegen maar de rest was heel goed” volgens Johan de Hoop. Voor Marit ook een knappe prestatie, want die moest zich ook concentreren op 2 aanspanningen.

Anne Zaayer reed ook hier weer 2 ponies, Mr Raddingeton (klasse M) vond het wel heel spannend in de vaardigheid, maar liet in de marathon zien veel potentie te hebben. Met een 1e en een 2e tijd in H1 en H3 kwam de 6 jarige op totaal een 6 e plaats van 11 deelnemers. Ravell had een nette dressuur en met dubbel 0 in vaardigheid en een fantastische marathon werd Anne 1 e totaal (Klasse Z).

Bij de enkelspan paarden Klasse L (11 deelnemers) waren 4 deelnemers van Waal en Linge. Peter Jan Nijhof ging er met het beste resultaat vandoor. Met name de nette vaardigheid en goede marathon brachten hem op de 5 e plaats. Zijn vos gaat steeds beter lopen. Tanja Baars verbaasde zich zelf met een strak dressuur resultaat. Met haar “Blondie” reed ze na enige tijd afwezig in de dressuurring 53.33 strafpunten en totaal op de 7 e plaats. Ekelien van ’t Hoog werd 6 e. De rij werd gesloten door Ton Verschoor die, bijgestaan door Marion Koorneef, toch weer heel knap de wedstrijd uitreed. “Ik ben blij dat ik er weer bij ben”volgens Ton.

Piet van der Meijden (enkelspan paard Klasse Z) reed met zijn stoere tuiger 58.21 strafpunt in dressuur, 3 balletjes in de moeilijke vaardigheid en een strakke marathon.

Bij 2-span ponies klasse L ging het weer tussen Ischa Vink en Calvin van Vogelpoel. Hoewel beide nog iets moeten schaven aan de dressuur (resp. 63.33 en 66.83 strp) moest Calvin toch de eer weer laten aan Ischa, die net een iets betere marathon en vaardigheid neerzette. Calvin zal er de volgende keer alles aan doen om beter te zijn.

Berrie Comejan reed zijn 3 e wedstrijd van dit seizoen en sloot er daarvan 2 winnend af. Met 56.46 strp in dressuur en een 2 e plaats in de marathon bleef hij zelfs een “marathonkanon” voor en werd hier fraai 1e. “Ik wil heel graag naar de Ned. Kampioenschappen, dus moet je wel goed scoren”aldus Berrie.

Bij de 2-span paarden klasse M reed Ad van Zandwijk zich met de zwarte tuigers naar de 2e plaats. Als hij dressuur nog iets kan verbeteren dan kan hij makkelijk winnen, zo blijkt ook uit de strakke vaardigheid met slechts 0.71 strp voor tijd.

In de rubriek 4 span pony reed Gerrit Verhagen naar de 5 e plaats in klasse L en liet Gerco van Tuijl weer een mooi staaltje marathon en vaardigheid rijden zien. In beide onderdelen werd Gerco ruim 1e en daarmee behaalde hij de overwinning op de wedstrijd.

Met dank aan: Ton van de Ven