WK Ponymennen Minden

In het Duitse Minden werd van 16 t/m 20 augustus 2017 het Wereldkampioenschap Pony’s verreden. Dit fantastische evenement, opgezet door de Duitse 2-spanrijder Christof Weihe en zijn team was het strijdtoneel voor bijna 100 pony aanspanningen.  41 enkelspan pony’s, 33 tweespannen en 24 vierspannen uit maar liefst 13 landen.

Nederlandse deelnemers
Voor Nederland had bondscoach Ad Aarts twee leden Waal en Linge uitgezonden. Marissa Schuiling met haar 16 jarige merrie Kyra en Anne Zaayer met haar 17 jarige ruin Ravell.

Dressuur
Op dinsdag was de veterinaire keuring en op woensdag mochten de beide dames aantreden voor de dressuur. De juryleden waren niet bepaald ruim in het belonen van de goede onderdelen wat resulteerde in een 16 plaats voor Marissa en 22e plaats voor Anne.

Marathon
De opdracht in de marathon van zaterdag was dus: Aanvallen! Dat hebben de dames gedaan. Met een 9e plaats voor Marissa en 15e plaats voor Anne een fraai resultaat in dit sterke veld. De marathon was behoorlijk technisch en de meeste pony’s waren onder de indruk van de entourage en het publiek dat heel dicht bij de hindernissen stond. In de tussenstand waren Marissa en Anne geklommen naar resp. 9e en 17e plaats.

Vaardigheid
Op de laatste dag stond de vaardigheid op het programma. Parcoursbouwer Jeroen Houterman had een pittig parcours neergezet, maar de tijd was geen echte scherprechter daar deze vrij eenvoudig te halen was. Doordat er in omgekeerde volgorde werd gestart (de laatst geplaatste start als eerste) duurde het nog wel enige tijd voor de eerste foutloze enkelspan rijder zich aandiende. Anne hield het hoofd heel koel en reed ruim 5 seconden foutloos binnen de tijd wat haar uiteindelijk een prachtige  2e plaats in de vaardigheid opleverde. Marissa moest in dit onderdeel 2.56 strafpunt voor tijd incasseren maar daarmee kwam haar 9e plaats totaal niet in gevaar. Anne eindigde op de 13e plaats totaal.

Fantastische prestatie! Foto 2 en 3 (Marissa en Anne marathon Minden)

Tekst: Ton van de Ven

Marissa Schuiling

Marissa Schuiling

Anne Zaayer

Anne Zaayer