Betuwe Lingecup Zoelen

Winst voor Waal en Linge leden bas de Koning en Gerco van Tuijl

Op 5 en 6 januari werd de eerste minimarathon van 2018 gehouden in manege de Lingebrug te Zoelen. Familie van den Hater uit Ochten had met veel vrijwilligers weer veel werk verzet en een fantastische indoor opgezet. Parcourbouwer Govert de Koning had een uitdagend en soms listig parcours gebouwd waarin volop mogelijkheden waren om de juiste koers per aanspanning te kiezen. In de voorronden presteerden de leden van  Waal en Linge al sterk en dat werd op zaterdagavond in de finale voortgezet.

Bij de enkelspan paarden reden o.a  Alfons Kosterman, Wim de Groot, John Hol , Cees de Hoop en  Bas de Koning zich in de finale.  Het werd een heftige strijd tussen Milou Huisman (paard van Bert van den Hater) en Bas de Koning.  Bas trok uiteindelijk aan het langste eind met een foutloze ronde winnend af te sluiten.

De opzet van de Betuwe Linge cup was dat er 4 manches gereden moesten zijn waarvan het slechtste resultaat mocht worden weggestreept.  Hoewel twee van onze leden bij de enkelspan pony in de voorronde sterk gepresteerd hadden reden zij niet in de finale.  Anne Zaayer en Marissa Schuiling (in de voorronde resp. 1e en 5) hadden niet voldoende manches gereden en lieten daarmee de finale aan andere leden. Thijs Gerritsen was met een 3e plaats een lust voor het oog, Nienke van Veldhoven werd 4e en Vader en dochter, Johan en Marit de Hoop resp. 5e en 6e

Bij de tweespan paarden was het een Brabants feestje. Cees Romme en Marcel Marijnesen verdeelde respectievelijk plaats 1 en 2. Cees Meel Roseboom werd hier vierde. Opvallend in deze rubriek was dat onze bestuursleden Kees van Tuijl, Ad van Zandwijk en Rene Schuiling het lieten afweten.

Voor de rubriek tweespan pony hadden zich geen van onze leden gekwalificeerd voor de finale. Wellicht is het goed om daarvoor in onze vereniging een opleidingsrubriek te maken.

De 2 deelnemers bij vierspanpaard maakte het nog heel spannend. Huib Pater won de eerste omloop maar moest in de laatste omloop met een nipt verlies  zijn meerder erkennen in de Belgische Bruno Taveniers.

De vierspan pony’s hadden ook geen moeite met het finale parcours. Drie van de 5 rijders waren leden van Waal en Linge. Gerrit Verhage met zijn span zwartjes moest Arie van Zanten met zijn span witjes voor laten gaan. Maar absolute topper was Gerco van Tuijl met zijn span duopinotti’s. Met zijn 2 zussen Corlinda en Danielle als groom was hij met maar liefst 28 seconden verschil de winnaar van deze rubriek.