Wedstrijdverslag: Vriezeveen, Schijndel, Gaasterland en Nijkerkerveen

In het weekend van 16 en 17 Juni waren er weer 3 samengestelde menwedstrijden. De organiserende verenigingen moesten we dijveren om de gunst van de deelnemers, waarvan Schijndel met 105 inschrijvingen de grootste wedstrijd was.

VRIEZEVEEN
In Vriezeveen reed Marit de Hoop (1-span pony klasse L) een zeer goede dressuur (1e plaats met 49,17 strafpunten), slechts 1 balletje in de vaardigheid en een mooie 2e plaats in de marathon. Hiermee schreef ze de rubriek op haar naam. Ischa Vink reed met zijn 2-span leuke schimmels mee in de klasse 2-span pony klasse L. In de dressuur kreeg Ischa 59,33 strafpunten en reed een 1 balletje in de vaardigheid. In de marathon reed hij naar een 3e plek in de marathon en veroverde hiermee een 2e plaats in zijn rubriek.

Lees verder

Klassen indeling SGMW Beesd 2018

De klasse indeling is als volgt:

Hobby klasse, alle klasse L aanspaningen en klasse M enkelspan pony en paard worden op donderdag 19 juli (dressuur/vaardigheid) en vrijdag 20 juli (marathon) verreden.

Alle aanspaningen van de klasse Z en de klasse M meerspannen worden op vrijdag 20 juli (dressuur/vaardigheid) en zaterdag 21 juli (marathon) verreden.

Heb je je nog niet ingeschreven? Doe dit dan snel want vol=vol.

SGWM EERSEL 2018

Lisanne van Meerten enige deelnemer Waal en Linge.

Tijdens het laatste weekend van mei was Lisanne van Meerten afgereisd naar Eersel voor de samengestelde wedstrijd met begeleiding van de bondscoach voor Audevard Next Driving Generation. Ze reed er een zeer scherpe marathon en met een fraaie 2 e plaats in dressuur en 3e in de vaardigheid werd ze totaal 2e.

“Het was een zeer leuke en leerzame wedstrijd door alle tips die ik van bondscoach Ad Aarts heb gekregen. De dressuurvelden waren prachtig en de marathon met een zwaar maar prachtig traject door de bossen van Eersel. Kortom een goed georganiseerde wedstrijd” volgens Lisanne.

SGMW Blaricum 2018: Waal en Linge rijders op nummer 1

Tijdens SGMW Blaricum in het eerste weekend van juni lieten de Waal en Linge rijders met maar liefst 6 podium plaatsen van zich spreken.

Johan en Marit de Hoop reden beiden enkelspan pony in klasse L en werden resp. 1 e en 6e van 11 deelnemers in deze rubriek. “De dressuurpunten vielen me een beetje tegen maar de rest was heel goed” volgens Johan de Hoop. Voor Marit ook een knappe prestatie, want die moest zich ook concentreren op 2 aanspanningen.
Lees verder

Samengestelde Menwedstrijd Herwijnen

Ruim 30 Waal en Linge menners genoten op zaterdag 26 mei van de onderlinge samengestelde menwedstrijd in Herwijnen. Het terrein van de familie Kaldenberg aan de Lingedijk in Herwijnen lag er weer perfect gemaaid en verzorgd bij. Het is uniek dat op we op zo’n mooi terrein de hele dag kunnen vertoeven. De hele dag scheen de zon zodat alle ingrediënten aanwezig waren voor een sportieve dag met onze paarden en pony’s. In de ochtend werden de dressuurproeven in 2 ringen gereden. De juryleden Jan de Louw en Huib Goedheer beoordeelden de proeven die voor sommige menners een fraaie score opleverden. Bij het zien van de uitslag was de reactie van menig menner dan ook, deze dressuuruitslag ga ik inlijsten, zo goed heb ik nog nooit dressuur gereden. Na de dressuur wachtte de deelnemers een goed te rijden en mooi voorwaarts gebouwd vaardigheidsparcours. Voor de meeste deelnemers bleek de tijd scheidsrechter en hier en daar rolde een bal. Na de dressuur en vaardigheid was er voldoende tijd om de 6 fraaie hindernissen te verkennen. Aan het begin van de middag startte de eerste deelnemer in het wegtraject dat voerde over de mooie Betuwse weggetjes rondom het terrein van Kaldenberg. Daar weer aangekomen begon de marathon die door de meeste deelnemers goed werd volbracht. Zoals altijd blijven de hindernis met de brug en de hindernis met de waterpartij spectaculair zowel voor de menners als hun paarden en pony’s. Aan het einde van middag werden gezamenlijk de prijzen uitgereikt aan de ruiters die ook een onderlinge dressuur en bixie proef reden en aan de menners. Voor de prijswinnaars was er een zak Subli paardenvoer ter beschikking gesteld. Nogmaals dank aan de familie Kaldenberg voor het beschikbaar stellen van hun locatie en Stefan van der Meijden die de parcoursbouw deed. Zoals altijd sloten we dag af met een hapje en een drankje.

Stukje met dank aan: Mark Jan Vink

Klik hier voor de uitslagen!

Definitieve startlijst SGMW Herwijnen

Klik hier voor de definitieve startlijst!

Wijzigingen doorgeven aan Ad van Zandwijk 06-55725248
Vaardigheid aansluitend aan dressuur. Marathon vanaf 13:00 uur. Op vrijdag parcours verkennen vanaf 18:00 uur en om 20:00 uur briefing. De deelname aan de wedstrijd geschiedt volledig op eigen risico. Locatie: Fam. Kaldenberg, Lingedijk 6, 4171 KD, Herwijnen

Kronenberg, de nationale samengestelde menwedstrijd mei 2018

In het weekend na hemelvaart kwamen 7 menners van Waal en Linge aan de start op het terrein Grandorse te Kronenberg, waar in augustus van dit jaar ook de wereldkampioenschappen Horse Single wordt gehouden. De organisatie had gekozen om de dressuur op de eerste dag te verrijden, vaardigheid op de 2e dag en als slot de marathon op dag 3

Anne Zaayer startte haar jonge pony Mister Raddington voor het eerst officieel in klasse M. Met winst in de dressuur, een balletje in de vaardigheid en maar 0.09 punten achter de marathon winnaar, schreef Anne deze rubriek op haar naam.  “Het is fantastisch zoals hij wil aanpakken” zei Anne, die een druk programma had met 2 ponies.

Marissa Schuiling was met Kyra helemaal van Texel gekomen om in de rubriek enkelspan pony klasse Z te rijden, en niet voor niets. Met de winst in alle 3 de onderdelen en slechts 116.9 strafpunten zette zij een super resultaat neer.  Anne Zaayer had goede momenten met haar oudste pony Ravell maar niet voldoende voor een hoge klassering. Totaal de 5e plaats gaf natuurlijk geen tevredenheid bij de menster. Zou het dan toch lastig zijn om de concentratie over 2 pony’s te verdelen?

Dirk Neerincx startte zijn vossen bij de 2span pony’s klasse Z. Met dressuur strafpunten onder 60 en 3e in de vaardigheid had hij een goede basis voor het laatste onderdeel. Alleen in de marathon kwam hij niet helemaal uit de verf. Eindresultaat toch nog fraai 6e.

Aad van Marwijk startte zijn Kyra in de rubriek Paramennen. Ook voor Aad een mooie verkenning van het terrein, waar ook in augustus het WK Paramennen wordt gehouden. Aad kende wat problemen met de aanleuning van zijn paard en kwam niet fijn aan rijden toe. Hij werd 7e tussen de internationale deelnemers.

De klasse Z(FEI) enkelspanpaard menners deden nog dunnetjes over wat zij hier 3 weken ervoor ook al hadden gedaan. Anniek Schuiling reed een mooie dressuur, had wel 3 balletjes in de moeilijke vaardigheid en met een 7e plaats (van 30 deelnemers)  in de marathon behaalde ze een super 4e plaats. Stefan van der Meijden reed zijn beste dressuur van het seizoen en daarna een super vaardigheid (slechts 0.19 strfp voor tijdsoverschrijding) Totaal een 16e plaats mooi in de middenmoot van het klassement. Bas de Koning had een tegenvallende dressuur, 2 balletjes in de vaardigheid, maar een zeer strakke marathon (3e plaats). Daarmee maakte hij het kantelen van zijn rijtuig 3 weken daarvoor ruimschoots goed.

Met dank aan: Ton van de Ven

Hemelvaart weekend; Rijssen, Bennekom en Ugchelen

Het weekend van Hemelvaartsdag was het toneel van 3 wedstrijden in mendistrict Oost.

Bennekom, waar traditioneel op Hemelvaartsdag het Concours Hipique wordt gehouden op landgoed Hoekelum, heeft sinds een aantal jaren ook een eendaagse samengestelde menwedstrijd.     Ekelien van ‘tHoog reed in de dressuur een nette 3e plaats  bij de paarden klasse L, 2 ballen in de vaardigheid en dankzij een snelle marathon won zij de rubriek.     Ischa Vink en Calvin  van Vogelpoel streden bij de pony 2 span klasse L om de eer. Die viel aan de kant van Ischa die met een strakke marathon en een betere vaardigheid de rubriek won. Bij de pony 2 span klasse M gingen Daniëlle van Tuijl en Berrie Comejan voor de eer. Berrie had een goede dressuur maar met een tegenvallende vaardigheid en een herstelde fout in hindernis 6 kwam hij niet verder dan een 4e plaats. “het liep deze wedstrijd gewoon niet zo lekker”aldus Berrie. Danielle daarentegen won de dressuur met 51.03 strafpunten en reed ze een foutloze vaardigheid. Met een snelle marathon daar achteraan kon haar de winst niet meer ontgaan. Zij won alle 3 de onderdelen. Bij de langspannen waren Gerrit Verhagen (vierspan pony klasse L) en Nico Avezaath (tandem paard klasse Z) aan de start verschenen. Beide waren enige in hun rubriek, en Nico liet zien hoe handig hij zijn tandem door de hindernissen kan sturen. Gerrit had helaas een herstelde parcoursfout nodig om aan de finish te kunnen verschijnen.

Lees verder